Spoedgeval? Bel naar 0413 - 47 26 50

Nieuws

April maand van het konijn!
 
In de maand april ontvangt u:
- 15% korting op voeding
- 15% korting op de castratie en sterilisatie
- Entingen tegen een gereduceerd tarief
 
Ook krijgen ze een kleinigheidje mee naar huis.
 
Voor een afspraak kunt u bellen naar één van onze locaties.
 
Rhino-virus
Op dit moment is in Valencia het rhinovirus in de omloop; meer specifiek de neurologische vorm (EHV-1).
In andere landen wordt het uitbreken van enkele haarden gemeld, tot zover zijn in Nederland enkel individuele gevallen gemeld.
Zowel EHV-1 als EHV-4 geven rhinopneumonie, startende met infectie van de bovenste luchtwegen. Echter EHV-1 kan verder in het lichaam gaan, naar het centrale zenuwstelsel en zo neurologische symptomen ook geven. Het principe geldt dat hoe langer de infectie en koorts duren, hoe meer kans EHV-1 heeft om door te dringen naar het centrale zenuwstelsel.
 
Vaccineren is hier een heel belangrijke stap! Het klopt dat vaccineren geen 100% bescherming geeft. MAAR een gevaccineerd dier kan sneller de infectie controleren, dus minder zieke dagen, dus minder kans dat het naar het centrale zenuwstelsel doordringt!
Met het (huidige) vaccin gaat het virus dus nooit verdwijnen maar wordt de kans op ernstige ziekte sterk vermindert. Het vaccineren van de hele stal heeft hierbij het beste effect, maar als je de enige bent op stal wie vaccineert dan is jouw paard op zijn minst beter beschermt tegen de meer ernstige vorm van de ziekte.
 
Vaccinatieschema:
- 1e keer vaccineren (dag 0)
- Booster- vaccin: 4-6 weken later
- Hervaccinatie iedere 6 maanden
- Drachtige merries ook vaccineren op 5, 7 en 9 maand in de dracht (kwaliteit biest verbeteren)
 
(Op het moment is de entstof erg schaars, wij kunnen u op de wachtlijst zetten, zodra wij weten wanneer er weer entstof geleverd wordt ontvangt u van ons een telefoontje. U kunt contact opnemen met onze locatie Sint-Oedenrode 0413-472650)