Spoedgeval? Bel naar 0413 - 47 26 50

Nieuws

 
Vakantie

De zomervakantie komt er weer aan! Gaat u op vakantie met uw hond of kat of verblijft deze in pension, houd dan rekening met het volgende:

– De meeste pensions eisen de jaarlijkse vaccinatie in combinatie met de kennelhoest enting voor honden. Sommige katten pensions eisen ook nog de BB enting. (Het verschilt per pension hoe lang de vaccinaties van te voren gegeven moeten worden, houd rekening met 1 week, maar informeer hierna bij het pension)

– Wanneer uw hond of kat mee de grens overgaat is een Europees paspoort, een chip en de rabiësenting verplicht, deze moet min. 3 weken voor vertrek gegeven wordt. Is uw dier al eerder geënt, blijft deze enting 3 jaar geldig.

– Vooral in zuid-Europa is het belangrijk om uw dier te beschermen tegen parasieten, met namen de zandvlieg. Behandel met advantix 1 week voor vertrek en daarna elke 2 weken herhalen tot thuiskomst. Een serestoband dient min. 1 week van te voren omgedaan te worden.

Voor inwendig parasieten behandel met milbactor of milbemax bij thuiskomst en 1 maand later.

– Controleer of de chip goed staat geregistreerd, mocht uw huisdier er vandoor gaan kan de eigenaar snel gevonden worden. Dit kan op https://www.chipnummer.nl/

Check per land de invoereisen op https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/

 

Voor vragen bel Schijndel op 073-5493566, Sint-Oedenrode 0413-47265