Spoedgeval? Bel naar 0413 - 47 26 50

Begeleiding oudere hond

Niet alleen wij, maar ook onze huisdieren worden steeds ouder. We zien steeds vaker katten die een leeftijd van 17 jaar bereiken. Een kleine hond wordt al gauw 15 jaar oud en de grote honden worden gemiddeld tussen de 8 en 10 jaar. Hoe ouder uw huisdier wordt hoe groter de kans op het krijgen van gezondheidsproblemen is.  

Nu is het wetenschappelijk bewezen dat als we deze problemen in een vroeg stadium ontdekken en behandelen, we zowel de levensverwachting als de kwaliteit van leven van het huisdier sterk verhogen.

Gezondheidsproblemen zijn op het eerste oog vaak moeilijk te ontdekken. Kleine veranderingen in gedrag worden toegeschreven aan de oudere leeftijd, bijvoorbeeld het achter u aan sjokken tijdens wandelingen. Dit kan echter al een aanwijzing zijn van slijtage in de gewrichten of een niet meer goed werkend hart. Een ander voorbeeld is een stinkende adem. Dit kan wijzen op gebitsproblemen, die potentieel kunnen leiden tot orgaan problemen.

Een oudere hond heeft vaker gezondheidsklachten dan een jonge. Op de praktijk is het mogelijk om uw senior hond regelmatig na te laten kijken. Er is dan extra aandacht voor het bewegingsapparaat, pijnlijke gewrichten, overgewicht, maar ook wordt uw hond gecontroleerd op hart, gebit en ogen. U kunt meedoen aan een begeleidingsprogramma om de gezondheid van uw dier te monitoren.

Seniorenbegeleiding Pakket

Vanaf een leeftijd van 8 jaar bieden wij een Seniorenbegeleiding Pakket aan. Dit pakket wordt 1x per jaar uit gevoerd om gezondheidsproblemen vroegtijdig op te sporen.

Seniorenbegeleiding Pakket bestaat uit:
 - Een volledig consult, waarbij extra aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten van de ouderdom.
 - Een bloedonderzoek, waarbij de nier- en leverfunctie en het suikergehalte bepaald wordt.
 - Urineonderzoek, waarbij o.a. bloed, suiker, ontstekingscellen enz. gemeten kunnen worden.   
  
Indien naar aanleiding van het consult en de laboratoriumuitslagen blijkt dat het verstandig is om verder onderzoek te verrichten, zal de dierenarts dit uiteraard uitgebreid met u bespreken.

Wanneer we iets vinden, hebben we verschillende middelen tot onze  beschikking om het probleem aan te pakken. Bijvoorbeeld medicijnen die het hart ondersteunen, de bloeddruk verlagen of slijtage van de nieren afremmen. Ook hebben we verschillende dieetvoeders, speciaal gemaakt voor dierenartsenpraktijken, voor huisdieren met verschillende aandoeningen zoals nierfalen, artrose, suikerziekte enz. Zo nodig kunnen we de hond opereren om bijvoorbeeld opgespoorde tumoren te verwijderen. Ook minder ingrijpende operaties, zoals gebitsbehandelingen behoren tot de mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd in dit Seniorenbegeleiding Pakket of wilt u graag wat meer informatie, neem dan contact met ons op.